Recept: Naan



INGREDIËNTEN

Voor 6 naans:

MELK 150 gram
YOGHURT 150 ml
EI 1
SUIKER 2 tl
GIST 2 tl gedroogde (of 20 gram verse gist)
BAKPOEDER 1 tl
BLOEM 450 gram
MAISKIEMOLIE 2 el

KOMIJNZAADJES 5 el

MATERIAAL

1 kookpannetje
1 mengkom
1 bakblik
1 vel bakpapier

1 rooster
Warm de melk op in een pannetje en roer 1 tl suiker en alle gist er doorheen.
Haal van het vuur en zet een kwartiertje weg.

MENGEN

Doe de ingredienten bij elkaar en kneed er een deeg van.

Ik doe dit zelf in de broodbakmachine:
  • Warm de melk op in een pannetje en roer 1 tl suiker en alle gist er doorheen.
  • Haal van het vuur en zet een kwartiertje weg.
  • Roer het bloem, de bakpoeder, 1 tl suiker en de komijnzaadjes door elkaar.
  • Voeg aan het bloemmengsel het melkmengsel toe, de olie en de yoghurt en roer diet met een pollepel door elkaar.


KNEDEN

Kneed het deeg 10 minuten, daarna is het van een plakkerig mengsel vanzelf een mooi kneedbare bal geworden. Zo niet, voeg een beetje bloem toe en kneed nog even goed door.


RIJZEN

Laat de deegbal anderhalf uur rijzen in een afgedekte kom.

VORMEN

  • Druk alle lucht uit het deeg en verdeel het in 6 gelijke stukken.



  • Vorm de stukken tot een soort druppelvorm en rol ze plat met een deegroller (max 1/5 cm dik).


BAKKEN


  • Verwarm de oven voor op 225 graden (hetelucht op 200 graden).
  • Zet de grill van de oven aan en bak de deegflapjes 6 minuten (draai ze na 3 minuten om).
  • Je ziet dat het brood mooi begint op te bollen en dat zich belletjes vormen. Er kunnen ook wat bruine vlekjes op je naan komen.

  • RUSTEN

    Laat de naans afkoelen op een rooster.
    Serveer ze als ze nog warm zijn.
    Gebruik je naan om er curry mee van je bord te scheppen. Eet smakelijk!

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten