INGREDIËNTEN
MELK 150 gram
YOGHURT 150 ml
EI 1
SUIKER 2 tl
GIST 2 tl gedroogde (of 20 gram verse gist)
BAKPOEDER 1 tl
BLOEM 450 gram
MAISKIEMOLIE 2 el
KOMIJNZAADJES 5 el
MATERIAAL
1 kookpannetje
1 mengkom
1 bakblik
1 vel bakpapier
1 rooster
Warm de melk op in een pannetje en roer 1 tl suiker en alle
gist er doorheen.
Haal van het vuur en zet een kwartiertje weg.
MENGEN
Doe de ingredienten bij elkaar en kneed er een deeg van.
Ik doe dit zelf in de broodbakmachine:
- Warm de melk op in een pannetje en roer 1 tl suiker en alle gist er doorheen.
- Haal van het vuur en zet een kwartiertje weg.
- Roer het bloem, de bakpoeder, 1 tl suiker en de komijnzaadjes door elkaar.
- Voeg aan het bloemmengsel het melkmengsel toe, de olie en de yoghurt en roer diet met een pollepel door elkaar.
KNEDEN
Kneed het deeg 10 minuten, daarna is het van een plakkerig mengsel vanzelf een mooi kneedbare bal geworden. Zo niet, voeg een beetje bloem toe en kneed nog even goed door.RIJZEN
Laat de deegbal anderhalf uur rijzen in een afgedekte kom.VORMEN
- Druk alle lucht uit het deeg en verdeel het in 6 gelijke stukken.
- Vorm de stukken tot een soort druppelvorm en rol ze plat met een deegroller (max 1/5 cm dik).
BAKKEN
RUSTEN
Laat de naans afkoelen op een rooster.
Serveer ze als ze nog warm zijn.
Gebruik je naan om er curry mee van je bord te scheppen. Eet
smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten