Vormmethode: Profeetjes


Op de receptenpagina vind je ook een compleet recept, dus voor zowel het deeg als voor het vormen, van lekkere profeetjes.
Maar je kunt natuurlijk ook andere deegsoorten in deze grappige knoopvorm bakken.
Hieronder staat uitgelegd hoe je profeetjes kunt vormen:

Neem een deeg dat de eerste rijs achter de rug heeft.

Verdeel het deeg in stukken van ongeveer 50 gram, rol deze tot een bolletje en rol elk bolletje voorzichtig uit tot een dik 'worstje'. 

Rol met je hand niet over de uiteinden van het worstje,  zodat deze lekker dik blijven.
Leg de 8 'worstjes' achter elkaar in de volgorde waarin je ze rolde.

Als je 8 dikke rolletjes hebt, pak je het rolletje waar je het eerst mee begon.
Rol dit rolletje verder uit tot een wat dunner rolletje. Blijf van de uiteinden af.
Rol alle rolletjes tot een dunner rolletje en leg ze weer op volgorde.

Als je 8 dunnere rolletjes hebt, pak je weer het rolletje waar je het eerst mee begon.
Rol dit rolletje uit totdat het ongeveer 30 cm lang is. Je mag de uiteinden een beetje meepakken, maar ze moeten minstens 2 x zo dik blijven dan de rest van de rol.

Vorm het rolletje tot een profeetje:
Leg het rolletje in een S-vorm.

Duw het linksonder uiteinde onderlangs in het rechtsboven'oogje' van de S.

Duw het rechtsboven uiteinde onderlangs  in het linksonder 'oogje' van de S.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten