Vormmethode: Stretch & foldmethode


Deze variant op de vouwmethode vond ik op youtube,  kijk bij 2:37 voor de stretch & foldmethode.

Je kunt deze methode o.a. goed gebruiken voor een brood dat je later in een bakblik wilt afbakken.

Volg het recept van het brood dat je bakt, tot en met de eerste rijs.

Stort het deeg op je werkblad.

Pak het deeg aan een uiteinde beet en schud, zodat het deeg vanzelf naar beneden uitrekt.

Leg het uitgerekte deeg op het werkblad en vouw dubbel met de lange uiteinden op elkaar.

Doe geen moeite om plat te drukken, maar pak het deeg nu bij een 'zijkant' uiteinde (dus waar de vouw zit) en schud weer, zodat het deeg weer naar beneden uitrekt.

Herhaal dit vouw en rekproces twee keer. Druk dan het deeg een beetje plat en rol het een klein stukje op. Druk de naden aan met de palm van je hand en rol verder op, steeds de naden aandrukkend.

Knijp de laatste naad goed aan en leg het deeg met de naad naar beneden in een ingevet bakblik. Nu is het klaar voor de tweede rijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten